perjantai 22. maaliskuuta 2013

 Onnistumisen päivä!

Tänään piti mennä treenaamaan agilityä Turkuun, mutta se siirtyi ensi viikolle, eli taas oli aikaa tokoilla koirahallilla! Ja mikäs sen kivempaa, koska erästä "neuvonantajaani" lainatakseni, toko on kivaa!

Suunnitelin Kassulle taas treenattavat kohdat valmiiksi ja otin itselleni asenteen, tänään me osataan!
Aloitin treenin tunnarikapuloiden pitämisellä, eli tarkoitus on, että koira luovuttaisi kapulat ilman hampaanjälkiä ja rauhassa pitäen. Kaksi tunnarikapulaa meni roskiin, kun Kassu innostui käyttämään puruvoimaa ja ne halkesivat... Saimme kuitenkin valtaosan onnistuneita suorituksia.

Tunnistusnouto loi taas uskoa minuun: jos me ei eilen niitä osattu, niin tänään me osattiin, sillä koira toimi osaamistasonsa mukaisesti! Kassu lähti "omalle" energisesti, keskittyneesti ja tarkasti. Se haisteli kaikki tunnarikapulat, mutta ei koskenut. "Oma" nousi varmasti ja luottavaisesti ylös, koira myös luovutti sen todella kauniisti. Jes!

Ruudussa Kassun sijainti alkaa olla hyvä, kun tarketti on auttamassa oikean paikan löytymistä. Myös merkiltä ruutuun lähettäminen sujuu, mutta tämän liikkeen onnistuminen on niin koiran mielentilasta kiinni. Jos sillä on "nyt häselletään"-moodi päällä, niin takuulla se ei näe ruutua, vaan juoksee aivan muualle... Keskittymiskyky olisi tässä kohtaa kova sana!

Hyppynouto sujui metallikapulalla loistavasti ja luovutusosa oli kunnossa. Samoin tasamaanouto sorvatulla kapulalla oli kunnossa, mitä nyt loppuasento olisi saanut olla vieläkin korrektimpi. Luovutukset tapahtui tiiviillä ja rauhallisella otteella.

Odin toimi reippaasti ja pennun oppimisen ilo on jotain niin käsittämätöntä! Pennun kanssa on niin ihanaa mennä koirahallille, kun se ryhtyy välittömästi tarjoamaan katsekontaktia, ilmellä -"tehdään jo!"
Odinin kanssa teimme vauhdikkaita luoksetuloja apuohjaajan avustamana, ruutuun lähettämistä, kontaktin vahvistamista ja leikkiä.

Tätä kirjoittaessani olen edelleen niin tyytyväinen poikiin, mutta myös hyvin tyytyväinen kaikkiin epäonnistumisiimme: ilman niitä en osaisi nauttia tästä hetkestä näin kovin! Virheet opettaa. :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti