maanantai 20. toukokuuta 2013

Motivaatio kohdillaan!

Tänään treenasin Kassun ja Odinin kanssa tokoa ja nyt voi sanoa, että ohjaajalla on todellakin motivaatiota tokoon! Ja miksi ei olisi, kun on näin ihanat ja reippaat karvakorvat kaverina. :)

Kassun kanssa treenasin hyppynoudon metallikapulalla. Vinoa perusasentoa lukuunottamatta liikkeessä ei ole ongelmia.

Ohjattunouto sujui loistavasti, mutta on niitä suuntia treenattukkin. Lähetysmatka merkille oli lyhyempi, kuin kokeissa on, koska ajattelin helpottaa liikettä. Seuraavaksi mennään ihan normaaleilla etäisyyksillä.

Ruutu... No, samanlainen liike se on kuin ennenkin. ;) Kassu pyrkii jatkuvasti ruudun oikeaan sivuun, nauhojen vierelle. Sain lopulta pari onnistunutta ruutuun lähetystä oikealle kohdalle ja koiralle ei jäänyt epäselväksi, että se oli maailman paras juttu! Otin myös ruudusta seuraamisen ja Kassu juoksi ruudusta nopeasti ja tarkasti sivulleni seuraamaan.

Kauko-ohjaus kolmella vaihdolla onnistui hyvin. Vielä kun saisi aavistuksen varmemmaksi vaihdoissa, ettei takajalat liiku mihinkään.

Odinin treeneihin sisältyi merkin opettelua. Pentu tarjoaa ahkerasti merkkiä makupalan tai pallon toivossa. Odin on totaalinen pallohullu koira, joka jumittaa silmillään pallolle. Tähän on siis kiinnitettävä huomiota koulutuksessa.

Odinin kanssa treenattiin noutoa, perusasentoa, seuraamista imuttamalla ja maahan-istu kaukoja. Noudoissa pentu tuo kapulan vauhdilla jalkoihini, koska luovutusten treenaamisessa ollaan vielä alussa.

Odinin ruutu on hakusessa, mutta eiköhän se treenillä ja kärsivällisyydellä saada irtoamaan pois kyttäämästä ohjaajaa. Täytyy ottaa Odin mukaan ruutuharjoituksiin, jahka menen Kassun kanssa saman asian takia hakemaan oppia...

Molemmilla koirilla oli tänään hauskaa ja mieletön into tehdä töitä! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti