sunnuntai 26. toukokuuta 2013

Aamutreeniä ja uimista

Aamulla pakkasin koirat aikaisin autoon ja lähdimme tokoilemaan. Odin-onnekas sai aloittaa ja kun pentu näki merkin, niin alkoi heti tarjoamaan merkkiä tennispallon toivossa. Tottakai oma-aloitteisuutta vahvistetaan!

Odinin ruutu ei ollut tänään niin hieno, kuin yleensä, mutta selviytyi siitä silti ihan hyvin.

Taas treenasimme noutoa, pelkkää intoa ja vauhtia vahvistaen. Ensimmäisellä kerralla Odin lähti kovaa metallikapulalle, mutta se oli selvästi vähän "ällö", verrattuna sorvattuun noutokapulaan. Vahvistin naksulla ja lopulta pennun ällötys meni ohi ja toi vauhdikkaasti metallikapulan luokseni, odottaen vaihtoa palloon.

Sivulletuloja treenattiin myös ja ne sujuvat aina vain paremmin. Seuraamista mentiin imuttamalla ja ruokaa tuli kädestä vain, kun asento oli korrekti ja suora. Pennulla on mielenkiintoinen tapa työntää takapäätä poikittain pois ohjaajasta, tälläistä asentoa en halua vahingossakaan vahvistaa. Tämä helpottaa varmasti, kun ohjaaja saa mahansa pienemmäksi, jotta koira saa paremmin haluamansa kontaktin...

Odin nautti tänään aamupalansa treenin jälkeen ulkona ja se oli pennusta selvästi superhauskaa!

Kassu osasi tänään ruudun! WOW! Tein ruudun kaksi kertaa ja molemmilla kerroilla koira meni sinne, minne pitikin ja hyvin määrätietoisesti.

Liikkeestä istuminen ei sujunut ihan niin hyvin, kun koira jäi pari kertaan seisomaan. Naksulla vahvistin istumisia ja kun lopulta taas teimme sen koko liikkeenä, se sujui hyvin. Kassulla on nyt selvästi epävarmuutta eri asennoissa.

Tein ihan erillisenä liikkeenä luoksetulon pysäytyksiä ja "seiso"-käskyllä koira meni maahan. Se teki saman asian toistamiseen. Sitten vahvisteltiin siis seisomisia... Lopulta sain tehtyä muutaman onnistuneen pysäytyksen seisomisena ja otin maahan-käskyn mukaan. Kassu kiersi käskystä puun ja otin siitä suoraan "seiso-maahan-seiso" yhdistelmän ja poika toimi. :) Eli nyt vahvistellaan paljon oikeita asentoja.

Tunnarit olivat erilaiset, kuin yleensä, sillä perheemme poika (9v.) toimi apuohjaajana. Apuohjaaja laittoi itse viisi tunnarikapulaa kellotaulun muotoiseksi ja jottei hajumme vahingossakaan sekoittunut, vein itse "oman". Kassu otti ensimmäisellä kerralla "oman" suuhunsa, mutta jostain syystä vaihtoi sen väärään. Toisella kerralla se toi oman ja teki selvästi enemmän töitä nenällään, kuin yleensä tekee.

Tunnariin tarvitaan vielä paljon varmuutta lisää ja vieraita apuohjaajia, vierailla kapuloilla.

Treenin jälkeen ajoimme suoraan merelle uittamaan koiria ja nuo kyllä uivat! Kassu ja Odin rakastavat uimista ja apuohjaajan paras hetki oli, kun sai heitellä Kassulle keppiä mereen. Kaikki olivat siis tyytyväisiä! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti