sunnuntai 18. elokuuta 2013

Alkusyksyn kuulumisia!

Taas on vierähtänyt tovi viimeisimmästä päivityksestä...

Kassu oli eilen Forssassa TOKO:ssa voittajaluokassa, jossa tuomarina oli Harri Laisi.
Nyt siis pureudun tähän aiheeseen vähän tarkemmin. ;)

Seuraamiset vähän floppasi, kun koira seurasi taas tiiviisti ja haki kropallaan parempaa asentoa, jotta saisi kontaktin minuun. Siitä lähti jokunen piste ja kun liikkeen kerroin on kova, niin...
Eli nyt voin kokemuksesta sanoa, että kannattaa miettiä kahdesti, lähteäkkö koiran kanssa kokeeseen, jos ohjaajalla on enää pari viikkoa aikaa vauvan synnyttämiseen. Iso maha haittaa todella pahasti koiran näkyvyyttä ohjaajaansa.

Kaiken muun Kassu teki juuri niin kuin osasi. Ainoastaan pieniä puolen tai yhden pisteen menetyksiä tuli noudoissa, kun törmäsi minuun luovutuksien perusasennoissa.

Kaukoissa lähti 1,5 pistettä, kun Kassu hieman hivuttautui eteenpäin.

Lopputulos oli kuitenkin VOI1 285,5, 1-sijoitus, KP!

Tuomari ja liikkuri olivat aivan ihania! Ja kun tosiaan minun elämäntilanteestani ei voi erehtyä, niin tuomari ja liikkuri sanoivat, että saan kävellä seuraamisen juoksuosuudet. Eivät kuulemma tahtoneet vauvan syntyvän kesken kokeen. Tästä huolimatta sain juostua hissukseen liikkeet. Tämä osoitti minulle, että TOKO on vaan niin ihana laji, kun se sopii kaikille -liikkui ohjaaja sitten hyvin tai epänormaalisti. :)

Elokuun loppupuolella käymme vielä Varsinais-Suomen piirimestaruuskokeissa voittajaluokassa ja sen jälkeen alkaa niin ohjaajan, kuin koirankin rauhoittuminen uuden perheenjäsenen vastaanottamiseen. Heti kun olen vain kunnossa, niin jatkamme treenaamista.

Katselin jo vähän koekalenteria ja tälle vuodelle olisi yksi EVL-koe lähellä, mutta se olisi jo lokakuussa! Eli ei, me emme mene sinne. Ensin täytyy kuitenkin treenata luokan liikkeet kuntoon niin, ettei koiralle tule epävarmaa oloa kokeissa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti