maanantai 17. kesäkuuta 2013

"Hei, kyllä mä osaan, en ole höntti" -sanoo Kassu, jos osaisi puhua!


Tänään Kassu ja Odin oli niiin taitavia tokotreeneissä, että mietinkin, milloin tämä oma typerä virne loppuu kasvoiltani. En voi olla muuta, kuin tyytyväinen poikiin!

Päätin ilmoittaa Kassun voittajaluokkaan, koska se on vihdoin oppinut muutaman murheenkryyni-liikkeen, eli enää ei ole murheenkryynejä! Toistaiseksi ja toivottavasti... 
Kassu on onnistunut vakuuttamaan minut, että se oikeasti osaa, jos vain malttaa keskittyä tarkasti.

Kassun kanssa treenasin ruutua, joka sujui hyvin. Koira hakee oikeaa paikkaa ruudussa, eikä enää häröile vanhoja juttuja. Merkille meno sujui myös ja sieltä ruutuun meno. Koira toimi uskomattoman itsevarmasti ja määrätietoisesti, mikä yllätti minut täysin! :)

Ohjattua noutoa treenattiin kokonaisuudessaan. Ensin Kassu yritti suoraan merkiltä keskimmäiselle kapulalle, sain kuitenkin koiran pysäytettyä ennen kapulaan koskemista. Toisella kerralla Kassu haki sen, mitä pitikin hakea.

Kaukot kolmella vaihdolla sujui varmasti ja nopeasti.

Pysäytyksissä Kassu tarjoili paljon pelkkiä maahanmenoja, kun niitä on sitten viime päivinä hinkattu... Mutta lopulta onnistui molemmat pysäytykset hyvin.

Noudossa innokas otus otti ja varasti ennen käskyä... Aikani heittelin pelkkää kapulaa ja vahvistin perusasentoa samalla, kun heitin kapulaa.

Tunnarit sujuivat oikein hyvin. Koira toi oman reippaasti ja tarkasti.
Odin toimi myös oikein kivasti. Odinin kanssa treenasin seuraamisia, ruutua, merkkiä ja noutoja.

Pennun suurin haaste tällä hetkelä on esineen pitäminen suusta ohjaajan lähellä; se heittää esineen jalkoihin ja jää silmillään kyttäämään esinettä. Luovuttamista ohjaajan käteen on treenattu paljon ja pentu jo tietää, mitä siltä odotetaan, mutta kun se esine on niin kivaa heittää maahan kytättäväksi...

Viime viikonloppuna Odin oppi peruuttamisen kunnolla, nyt meidän molempiin koiriin on asennettu toimiva pakki. ;)
Katsotaan, mitä pennusta kasvaa... :)Ei kommentteja:

Lähetä kommentti